Deveye sormuşlar; ‘Boynun neden eğri?’ diye deve de ‘’Nerem doğru ki!..’’ demiş Tarsus Özel Toros Kolejinin durumu da bu hesap. Kolej binasını üniversiteye devretme sözü veren ve bu sözünden her ne olduysa sonradan dönen TEV yönetiminin bu tutumu nedeniyle yaşananlar artık kabak tadı vermeye başladı. 


Öncelikle şunu belirtmek isterim. Eğitim kurumları bir ticarethane değildir. Bunun altını kalın çizgilerle çizmek gerek. Sözde; Tarsus’ta eğitim ve kültür faaliyetlerine katkıda bulunmak maksadıyla kurulan TEV’in son günlerde ortaya dökülen icraatlarının kanun ve nizamlara uymadığı görülüyor. Şöyle ki; Mersin valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün söz konusu binada yapılan incelemeleri neticesinde riskli yapı olduğu hazırlanan raporlarla ortaya konulmuş. 

Ayrıca söz konusu binalardan ilköğretim, lise ve vakıf binasının ruhsatı ve yapı kullanma izni olmadığı ortaya çıkmış. Bunun üzerine Tarsus kaymakamlığı bu rapora istinaden binanın boşaltılması maksadıyla 15 günlük süre vermiş, akabinde kapattırmıştı. İkinci bir konu da yapı kaydı başvurusunda da gerçek beyanda bulunulmadığı ortaya çıktı. Bunalar yetmezmiş gibi birde okul halı sahası ruhsatsız bir şekilde ticari amaçla kullanılmaktaydı. Şimdi sade de gelelim… 

Sevgili TEV yöneticileri; yaptığınız bu işlerin hangisi kanunlara uyuyor. Hiç birisi . Özel Tarsus Toros Kolejine öğrenci kaydı alınmaya başladığı söyleniyor. Riskli yapı olduğu raporlarla ortaya konmuş , Güçlendirme yapılmadan yani riskli bina olmadığı kanıtlanmadan öğrenci kaydı alınması, yaşanacak bir aksaklıkta oluşabilecek mağduriyetler konusunda velilere bilgilendirme yapılıyor mu? Güçlendirme mi yapılacak, eksiklikler mi tamamlanacak, kimse mağdur olmadan yapılmalı, ayak sürümeye devam ediliyorsa yetkililer biran önce gereğini yapmalı … 

BİR TAŞLA İKİ KUŞ MU VURULMAK İSTENİYOR? 


Ülkemizde ve şehrimizde İmam Hatip Liselerine sıcak bakmayan ekonomik ve siyasal anlamda güçlü bir kesim var. Bunlara kalsa ‘’imam Hatip okulları’’na ne gerek var diyorlar, bu söylemlerini de açık açık dillendiriyorlar. 

Tarsus Eğitim Vakfı, 24 dönümlük arazisini üniversiteye verme kararı aldı. Ardından ayak sürümeye başladı. Bu dönüş, Sabah Gazetesi yazarı Ersin Ramoğlu’nun köşesinde dile getirdiği mason takımının taziki ile mi bu hale geldi sorusunu akıllara getiriyor. 

TEV’in yerini vermemek için ayak direnmeye başlanmasıyla, Tarsus Uluslar arası İmam Hatip Lisesi binasının olduğu yerin Üniversiteye verilmesi dillendirilmeye başladı. Bu hedef saptırma ister istemez akıllara Tarsus’taki masonik yapı bir taşla iki kuş mu vurmak istiyor düşüncesini getiriyor. 

Üniversiteye en çok destek vermesi gereken şahısların TEV arazisi söz konusu olunca karşı çıkmaları hayreti mucip değil mi? Sözün özü Tarsus Üniversitesi boğulmaya ve kadük bırakılmaya çalışılıyor Sevgili Tarsuslular…. Üniversitenize sahip çıkın… Ayak sürüyenleri ve bend olanları iyi tanıyın…

NEVZAT DOĞAN